Samota
Knižní galerie
Antikvariát
Brno
Objekt měsíce
CZ
Duben 2020
BEZRUČ, Petr: STUŽKONOSKA MODRÁ.
Grafická úprava O. Petr.
Brno, Nový lid, 1930.
8°, 26 str. Sešité složky, původní kartonová obálka.
První vydání. Přednostní exemplář číslo 8 z limitované edice 100 výtisků na ručním papíru Holland. Podpis Petra Bezruče na patitulu. - Jako nové.
Cena: 2200,- Kč

Petr Bezruč (15. září 1867, Opava, Rakousko-Uhersko - 17. únor 1958, Olomouc, Československo)
Básník a prozaik.
Po maturitě na brněnském gymnáziu studoval klasickou filologii. Za 1. světové války zatčen pro domnělé autorství protirakouské básně. Po válce jmenován přednostou nádražní pošty v Brně, ale již druhý den se vzdal funkce. V roce 1928 odešel do výslužby. Žil v Brně, pak v Kostelci na Hané a v Brance u Opavy. V roce 1939 se usadil v Kostelci na Hané a tam zůstal do konce života.

Výběrová bibliografie:
Slezské číslo, 1903
Slezské písně, 1909

Moravská zem a moravská řeč, 1923
Republika před svatým Petrem, 1923
Stužkonoska modrá, 1930
Lolo a druhové - 1937

Paralipomena I - 1937
Paralipomena II - 1938


Grafika, design a fotografie, bibliografický popis, související texty a překlady © Stanislav Jordán
Antikvariát | Samota | Knižní galerie