Samota
Knižní galerie
Antikvariát
Brno
CZ
Červen 2020
SEIFERT, Jaroslav: PÍSEŇ O VIKTORCE.
Devět litografií Pavel Šimon. Typografická úprava, ruční sazba a tisk Jaroslav Picka.
Praha, Jaroslav Picka, 1955.
8°, 70 str. Volné listy, původní kartonová obálka.
V textu devět původních litografií, jedna signovaná. Podpis Jaroslava Seiferta v tiráži. - Obálka se znaky použití běžnou manipulací, změna barvy působením světla. Volné listy intaktní.
Prodáno
Jaroslav Seifert (23. září 1901, Praha, Rakousko-Uhersko - 10. leden 1986, Praha, Československá republika)
Lyrický básník, prozaik, publicista a překladatel. Spoluzakladatel avantgardního Uměleckého svazu Devětsil (1920), signatář Charty 77, nositel Nobelovy ceny za literaturu 1984.
Výběrová bibliografie:
1921, Město v slzách
1923, Samá láska
1925, Na vlnách TSF
1926, Slavík zpívá špatně
1929, Poštovní holub
1933, Jablko z klína
1936, Ruce Venušiny
1937, Jaro, sbohem
1938, Zhasněte světla
1940, Světlem oděná
1944, Kamenný most
1948, Ruka a plamen
1954, Maminka
1965, Koncert na ostrově
1967, Odlévání zvonů
1967, Halleyova kometa
1977, Morový sloup
1979, Deštník z Piccadilly
1983, Býti básníkem
1967, Halleyova kometa

Pavel Šimon (16. červen 1920, Praha, Československá republika - 26. červen 1958, Praha, Československá republika)
Ilustrátor, grafik, malíř, typograf, ...
Studia: 1938-1939 a 1945-1946, Akademie výtvarných umění, Praha, prof. Antonín Pelc, František Tavík Šimon a Vladimír Pukl.
Členství: Sdružení českých umělců grafiků Hollar.
Samostatné výstavy: 1957, Pavel Šimon: Grafika a ilustrace, Galerie Hollar, Praha; 1964, Ex libris Pavla Šimona, Malá galerie Československého spisovatele, Praha; 1968, Pavel Šimon: Grafické dílo, Galerie Hollar, Praha.
Kolektivní výstavy: Množství společných výstav od roku 1926 až do přítomnosti.
Vybraná zastoupení ve sbírkách: Národní galerie v Praze.
Vybraná literatura: 1993, Nový slovník československých výtvarných umělců (II. díl; L - Ž); Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950 - 2006 (XVI. Šan - Šta); 2006, Nová encyklopedie českého výtvarného umění (Dodatky).

Jaroslav Picka (30. leden 1897, Praha, Rakousko-Uhersko - 26. červen 1957, Praha, Československá republika)
Tiskař a vydavatel soukromých tisků.