Samota
Knižní galerie
Antikvariát
Brno
CZ
Červenec 2020
TOMEŠ, Jan M.: LAMPA V TOURNONU. Mallarméovská studie.
Dva původní mědiryty Karel Demel, grafická úprava Aleš Krejčí.
Praha, Památník národního písemnictví pro Spolek českých bibliofilů, 1990.
4°, 29 str. Volné listy, původní kartonová obálka.
Jeden z 200 nečíslovaných exemplářů. Ruční papír Velké Losiny. Mědiryty vytiskl Pavel Dřímal, oba jsou signovány Karlem Demelem. - Jako nové.
Prodáno
Jan Marius Tomeš (20. září 1913, Olomouc, Rakousko-Uhersko - 11. srpen 2010, Praha, Česká republika)
Básník, esejista, historik umění, výtvarný teoretik, překladatel.
Výběrová bibliografie poezie:
1942, Klubko Ariadnino
1946, Za ...
1947, Ruby
1996, Staré zahrady
1997, Z dálky času
Vybrané překlady:
1966, Gérard de Nerval: Chiméry
1966,
Charles Baudlaire: Hořké propasti
1967,
Antologie surrealismu Magnetická pole
1972, Edgar Degas: Osm sonetů
1977, Stéphane Mallarmé: Souhlas noci
1982, Suzanne Renaud: Tušený úsvit

Demel (28. únor 1942, Praha, Protektorát Čechy a Morava, Německá říše)
Malíř, grafik, ilustrátor, hudebník.
Studium: 1968 - 1974, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, prof. Zdeněk Sklenář.
Vybraná členství: Český fond výtvarných umění. Sdružení českých umělců grafiků Hollar.
Výstavy: Množství samostatných výstav od roku 1979 až do přítomnosti. Množství společných výstav od roku 1973 až do přítomnosti.

Vybraná literatura: 1993, Grafika - Obrazová encyklopedie české grafiky osmdesátých let; 1995, Nová encyklopedie českého výtvarného umění (A-M); 1998, Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950 - 1998 (II. D - G)