Samota
Knižní galerie
Antikvariát
Brno
CZ
Únor 2020
STIFTER, Adalbert: LESNÍ POUTNÍK.
Překlad a lept ve fontispisu Bohuslav Reynek.
Brno, J. V. Pojer, 1935.
8°, 163 str. Pův. brož.
Atlantis, sv. 28. - Exemplář číslo 151 z limitované edice 310 výtisků na dřevaprostém papíře, celkem 350. Obálka ušpiněna, v horní části hřbetu natržena a v dobrém stavu. Knižní blok se znaky použití běžnou manipulací a ve velmi dobrém stavu. Lept ve frontispisu intaktní.
Prodáno



Bohuslav Reynek (31. květen 1892, Petrkov, Rakousko-Uhersko - 28. září 1971, Petrkov, Československo)
Grafik, ilustrátor, básník, překladatel, ...
Studium: Autodidakt.
Členství: Sdružení českých umělců grafiků Hollar.
Vybraná zastoupení ve sbírkách: Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou; Galerie Benedikta Rejta, Louny; Galerie hlavního města Prahy; Galerie moderního umění v Hradci Králové; Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem; Galerie umění Karlovy Vary; Galerie výtvarného umění v Hodoníně; Městská galerie, Brno; Národní galerie v Praze; Východočeská galerie v Pardubicích.
Samostatné výstavy: Mimořádné množství autorských výstav od roku 1965 až do přítomnosti, mj. Bohuslav Reynek: Don Quijote, Galerie Samota v Brně, duben-květen 1997.
Vybraná literatura: 1975, Encyklopedie českého výtvarného umění; 1993, Nový slovník československých výtvarných umělců (II. díl; L - Ž); 1997, Slovník světové kresby a grafiky; 2003, Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950 - 2003 (XII. Por - Rj).

Výběrová bibliografie:
1921, Žízně

1922, Rybí šupiny
1924, Smutek země

1924, Had na sněhu
1925, Rty a zuby
1936, Setba samot
1940, Pieta

1946, Podzimní motýli
1969, Mráz v okně
1969, Sníh na zápraží

1978, Odlet vlaštovek (psáno v letech 1969 až 1971)